KeződoldalÉrdekességekEz a norvég épület egy mini hotelnek tűnik, pedig nem az! Valójában...

Ez a norvég épület egy mini hotelnek tűnik, pedig nem az! Valójában ez a legdrágább WC a világon!

-

2018. május 22-én megnyitották Norvégiában a legszebb és talán az egyik legdrágább nyilvános WC-t a világon. Az „Ureddplassen” nevű történelmi jelentőségű hely tetején található ez a kisebb létesítmény, ami teljes mértékben modern külsőt kapott. A nyilvános illemhely, a Helgelandskusten nemzeti turisztikai útvonalon található meg, mely első ránézésre totálisan úgy néz ki, mint egy mini szálloda, vagy egy kisebb méretű titkos laboratórium. Ezt a zseniálisan kialakított WC-t összesen majdnem 598 millió forintnak megfelelő összegből húzták fel, mely tökéletes panorámát biztosít a norvég tengerre. Nézzétek meg nektek elnyeri-e a tetszéseteket.

Norvégia több, mint egy éve nyitotta meg korszerű és modern nyilvános WC-jét, melyet a bolygó legdrágább illemhelyeként tartanak nyilván.

A kisebb épület, a belső berendezések, csövezések és egyéb munkálatok összköltsége körülbelül 598 millió forintnak megfelelő összegre rúgtak.

A gyönyörűen megtervezett és kivitelezett WC-t az osloi székhelyű Haugen / Zohar építészek készítették.

Ez a mosdó a Helgelandskusten nemzeti turisztikai útvonalon található, ahova bárki bemehet és elvégezheti a dolgát. Kívül csodás kőpadok biztosítják a csodálatos látványt a tengerre.

Ha valaki jobb és tiszta időben látogat el erre a helyre, lélegzetelállító panoráma tárul a szeme elé, melyet soha az életben nem fog tudni elfelejteni. A távolban a Lofoten szigetcsoport látható, mely szintén egy elképesztő világnak minősül.

A helyszínen rózsaszínű márványpadok vannak és egy különleges út vezet le a tengerhez.

A téli időszakban is érdemes kilátogatni erre a helyre, ugyanis igen közelről meg lehet tekinteni a Sarki fényt, mely a legszebb jelenségek között van nyilvántartva.

Annak ellenére, hogy üvegfalak veszik körül az illemhelyeket, az ég világon senki sem tud benézni.

A nyilvános WC valódi műalkotásnak számít csodás megvilágítással és egyedi tervezéssel.

Belül természetesen úgy néz ki, mint egy egyszerű, tiszta és modern mellékhelyiség.

A WC mellett egy emlékmű található, melyet a „HNoMS Uredd” hajó tengerészeinek tiszteletére tettek ki. A hajó és annak legénységes 1943-ban egy német aknamezőre tévedve süllyedt el.

Ezért kapta ez a kis létesítmény az „Ureddplassen” nevet.

Több turista látogatta meg a helyet, és gyakorlatilag mindenki készített róla pár képet. Este így néz ki az épület.

Ez a hely egyébként egy az egyben visszatükrözi Norvégia stílusát, mert még a WC-ket is úgy csinálják meg, hogy szépek legyenek.

Ti meglátogatnátok ezt a helyet?

Mit gondoltok az illemhelyről? Magyarországra is kellene ilyen, vagy itt a megnyitás után egyből tönkretennék?

Ezt is olvasd el