KeződoldalÉrdekességekAz intelligencia 12 hamisítatlan jele

Az intelligencia 12 hamisítatlan jele

-

A tudósok úgy vélik, hogy vannak olyan negatív és teljesen haszontalan emberi tulajdonságok vagy készségek, amelyek meghatározzák a magas agyi aktivitást. Vajon mik ezek a tulajdonságok és melyek ezek a képességek?

Cikkünkből megtudhatod, mik azok a jelek, amelyek bizony rendkívüli intelligenciára utalnak.

Balkezes vagy majdnem balkezes

1995-ben kísérletet végeztek a jobb és a balkezes emberek körében. Az eredmények alapján, a balkezesek ügyesebben ötvöztek két tárgyat egy harmadik előállításához. Például, egy konzervdobozból és egy darab fából készítettek madáretetőt.

A szakemberek szerint, a balkezesek eltérő gondolkodással rendelkeznek, olyan kreativitással, amely generálja a vadonatúj ötleteket, illetve fejlett kézügyesség is csodálatra méltó lehet.

Tehát, ha egy jobbkezes bal kézzel próbálj végrehajtani egy feladatot, aktiválja agya fejletlen területeit. Ez pedig fordítva is igaz, egy balkezes is próbálkozhat a jobb kezével munkálkodni, ami szintén elősegíti az agy fejlődését.

Gyakran aggódsz a legapróbb dolgok miatt is.

Egy tanulmány során a tudósok 126 általános iskolás diákot kértek arra, hogy töltsenek ki egy kérdőívet arról, hogy milyen gyakran aggódnak valami miatt, mekkora figyelmet fordítanak a pletykákra vagy gondolnak-e olyan helyzetről, amelyek idegesítik őket.

Azok a gyerekek, akik másoknál jobban aggódnak, több pontot kaptak a nem verbális intelligencia tesztben. A szakemberek szerint azok, akik sokszor aggodalmaskodnak, sokkal jobban végzik a munkájukat, mint mások.

Szeretsz viccelni

Az Új-Mexico-i egyetemen érdekes kísérlet zajlott. Négyszáz hallgatót teszteltek, méghozzá úgy, hogy megkérték őket, hogy egy rajzfilm képei alá írjanak. A teszt során az okosabb hallgatók 86 százaléka több pontot kapott humoros kép aláírásaikra. Később komikusokkal végezték el ugyanezt a kísérletet, mindegyikük átlagon felüli eredményeket ért el a verbális intelligencia teszt során.

A tudósok szerint a humor befolyásolja az intellektuális képességeket, fenntartja az agy és az idegrendszer jó állapotát és okosabbá tesz minket.

Túl kíváncsi vagy

A kíváncsiság és az „éhes elme” okosabbá tesz minket. „A kíváncsiság növeli a gyermekek érdeklődését úgy a tudomány és a művészet iránt, mint a megismerés és az önkifejezés eszközének szempontjából.”

Egy brit tanulmányban a tudósok 6000 embert figyeltek meg, akik az elmúlt ötven évben születtek. Megtudták, hogy azok a tizenegy éves gyerekek, akik magasabb pontszámot szereztek egy IQ-teszten, kíváncsibbak és nyitottak az új tapasztalatokra.

Éjszakai bagoly vagy

Ha éjszakai bagoly vagy, akkor sokkal valószínűbb, hogy intelligenciaszinted meghaladja az átlagot. A tudósok szerint ez azért van így, mert az agyi aktivitás rendkívül magas.

Egy tanulmányában fiatalok ezrein vizsgálták a gyermek intelligenciájának és az alvási szokásoknak kapcsolatát. Kiderült, hogy az okos emberek többsége szeret később felkelni mind hétköznap, mind pedig hétvégén.

Érzékeny vagy, a figyelmes pedig könnyen elterelhető

Egy új tanulmány szerint, egy ember minél nehezebben koncentrál, annál okosabb. A tudósok elmagyarázzák, hogy ennek oka az a tény, hogy nehéz az agyi aktivitás magas szintjét folyamatos ellenőrzés alatt tartani.

Sokat sétálsz

Az amerikai tudósok statisztikai tanulmányt készítettek és kiderítették, hogy a gyalogos-orientált városokban élők intelligenciaszintje magasabb, mint azokban a városokban, ahol a tömegközlekedés uralkodik. Ugyanezeket az eredményeket sikerült elérni a nagyvárosok gyalogos körzeteinek kutatása során is.

Rájössz, hogy mennyit nem tudsz még mindig.

Minél okosabb egy ember, annál inkább kételkedik kognitív képességeiben.

Más szavakkal, az okos emberek nem félnek azt mondani, hogy „nem tudom.” Ha nem tudnak valamit, akkor igyekeznek azt minél előbb megtudni. Ha fel mered tenni kérdéseidet, akkor valószínűleg okosabb vagy, mint sok más ember.

Nagy az önkontrollod

Az intelligens emberek képesek kezelni az impulzivitást, valamint képesek elnyomni az érzelmeket. Mindig gondolnak a következményekre, mielőtt elkezdenek valamit.

Az egyik híres pszichológiai tanulmány a következőkből állt: a válaszadókat két lehetőség közül választhattak. Az első, hogy kevesebb pénzt szerezzen azonnal vagy egész évben több pénzt keressenek. Az eredmények azt mutatták, hogy azok a válaszadók, akik a több pénzt választották, de később több pontot szereztek, hisz nagyobb önkontrollal rendelkeznek, ezáltal pedig nagyobb sikereket érhetnek el a jövőben.

Gyakran halasztasz el dolgokat

Az okos emberek többsége inkább elhalasztja feladatait, később megy edzeni, főzni vagy dolgozni. A szakemberek szerint a halasztás az innováció kulcsa.

Folyamatosan rágcsálsz valamit

Közismert tény, hogy a rágógumi növeli az agyi aktivitást és koncentrációt, de sajnos csak húsz percig. A tudósok azonban a közelmúltban rájöttek, hogy az okos embereknek van egy közös szokása, méghozzá az, hogy folyamatosan rágnak valamit.

Időnként elalszol a nap folyamán

Köztudott, hogy Leonardo da Vinci többfázisú alvást gyakorolt, négy óránként 20–30 percig aludt. Miért tette ezt?

Az intelligens emberek agya intenzívebben működik és hamar elfárad, de gyorsabban is feltöltődik. A fáradtság elmulasztásához és a szem frissítéséhez, pihentetni kell az agyat.

Te rendelkezel ezekkel a tulajdonságokkal?

Ezt is olvasd el