KeződoldalÁllatokKetrec járna azoknak akik képesek egy védtelen állatot bántani.

Ketrec járna azoknak akik képesek egy védtelen állatot bántani.

-

Nap mint nap szembesülhetünk olyan szörnyű eseményekkel, hogy védtelen állatokat kínoznak meg emberek. Vagy egyszerűen csak a tartásmód az, ami nem megfelelő.

Az állatmentők és az aktivisták nem hagyják szó nélkül az áldatlan állapotokban talált jószágokat. Sokszor kénytelenek az állatot vagy állatokat kimenteni, ezért menhelyeink is telített létszámmal működnek.

De mi van azokkal az emberekkel akik ezeket a cselekedeteket elkövetik. Legtöbbjük rosszabb esetben megússza egy ejnye-bejnyével. Jobb esetbe bíróság elé állítják. Persze egy kis idő elteltével, mindenki elfelejti mit tettek, és úgy élik az életüket, mintha semmit nem történt volna.

Ám egy kezdeményezés szerint az állatkínzók büntetése lehetne, hogy kiteszik őket közszemlére. Mindenki szeme láttára egy ketrecben tartanák őket, hogy ők is megérezzék a tetteik súlyát. Milyen az, amikor a testi adottságaidhoz cseppet sem mért ketrecben vagy bezárva. Jóval kisebb helyen, mint amire szükséged lenne.

Ezt szégyenketrec néven hoznák létre. Ezzel az a cél, hogy elrettentsék az embereket attól, hogy úgy tartsanak állatot ahogy az nem megfelelő. Vagy, hogy mindenki tudja és lássa, hogy ki az aki képes egy védtelen állatott bántalmazni.

Állatkínzásnak:

Gerinces állat bántalmazása, olyan mód alkalmazása, amely maradandó egészségkárosodást vagy az állat elpusztulását okozza.

Neked mi a véleményed erről?

Ezt is olvasd el