KeződoldalEmberek11 dolog, ami egyértelműen megkülönbözteti a nőket és a férfiakat

11 dolog, ami egyértelműen megkülönbözteti a nőket és a férfiakat

-

Sokszor hallottuk már hogy a nők a Vénuszról, a férfiak pedig a Marsról származnak. Ezt sem alátámasztani, sem megcáfolni nem lehet ugyan, de a folyamatosan megjelenő pszichológiai és biológiai felfedezéseknek és kutatásoknak hála létezik jó néhány kevésbé ismert tény, amelyek kiválóan bebizonyítják, hogy a nők és a férfiak valójában mennyire különbözőek.

A nők és a férfiak más sorrendben öltöznek fel reggelente.

Talán soha nem figyeltük meg életünk során, de a nők teljesen más sorrendben öltözködnek, mint a férfiak. A férfiak ugyanis először a zoknit, farmert majd aztán az inget veszik fel, amíg a nők először a blúzt készítik ki és csak ezek után választanak maguknak nadrágot.

A nők kevésbé hajlamosak a kockáztatásra, mint a férfiak.

A nőknek már az őskorban is a tűz gondozása és a gyermekük védelme volt a legfőbb szerepük, amíg a férjük az életét kockáztatva vadászott. Ez a fajta beléjük kódolt óvatosság és gondoskodás pedig még a mai napig is kitart.

A nők életükben körülbelül két kilogramm rúzst esznek meg.

Az ajkakra kent rúzs a különféle ételekkel és italokkal elkerülhetetlenül is bekerül a nők szervezetébe. A szakemberek becslése szerint ennek a folyamatnak köszönhetően a nők életük során átlagosan két kilogramm rúzst fogyasztanak el.

A nők imádják etetni párjukat.

Ez a tevékenység szintén a gondoskodásra vezethető vissza, valamint arra, hogy a nők így szeretik kifejezni azt, hogy az adott személy rendkívül fontos számukra.

A nők sok esetben furcsa kérdéseket tesznek fel.

A nők, a férfiakkal ellentétben tovább gondolkodnak egy-egy eseményen vagy történésen. Az is előfordul, hogy egy moziban látott film még napokkal később is eszükbe jut. Addig egy férfi egyszerűen lezárja a múltat és ritkán emlékszik vissza a megtörtént dolgokra.

A féltékeny nők egyik kedvelt módszere az úgynevezett „körbekérdezés”, vagyis, ha valami gyanús nekik párjukkal kapcsolatban, akkor soha nem nyíltan teszik fel a kérdésüket, hanem igyekeznek kipuhatolózni, hogy valóban van-e okuk aggódni. Az esetek többségében ez a jelenség okozza a furcsa kérdéseket.

A nőknek nem kis erőfeszítésbe kerül a magassarkú viselése.

A férfiak a legtöbb esetben az eleganciát és a kifinomult nőiességet látják a magassarkút viselő nőkön, de ez valójában csakis a látszat. A hölgyeknek ugyanis legtöbbször rettenetesen nehéz és kényelmetlen dolog a magassarkú cipők viselése. A férfiak soha nem is fogják megérteni, hogy a nők miért kínlódnak ahelyett, hogy kényelmes lábbelit választanának maguknak.

A női kézfogás teljesen más, mint a férfi kézfogás.

Amikor két férfi kezet fog, akkor szorosan összenyomják a kezüket és együtt kezdenek bele a fel-le irányú mozgásba. A nők ezzel ellentétben csak odaadják a kezüket a férfinak és semmiféle egyéb mozgást nem végeznek vele, így ez a férfira marad.

Az alkohol és a nők soha nem jó párosítás.

A nők sokkal gyorsabban kerülnek ittas állapotba, mint a férfiak, ez pedig tény. Azonban, nagyon kevesen ismerjük a dolog miértjét, pedig a válasz sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. A hölgyek teste kevésbé áll ellen a különféle mérgezéseknek, ebből pedig az következik, hogy az alkohol hamarabb jut a véráramba, tehát, a gyomornak nincs elég ideje megtisztítani azt.

A férfiak számára kevesebb szín létezik, mint a hölgyek szerint

A génállománynak köszönhetően a hölgyek több színt képesek megkülönböztetni, mint a férfiak. Az urak helyzete tehát, ennyivel könnyebb, amikor ruhát választanak maguknak.

A szaglás

A nők jobb szaglással rendelkeznek, mint a férfiak, ez egy tudományosan bizonyított tény. A jelenségért szintén a gének felelősek, ezért van az is, hogy a nők szeretik a virágokat.

A nők teste gyakrabban esik át változásokon, mint a férfiaké.

A fiúkkal testével szemben, a lányok teste egyedi és rengeteg változáson megy át már addig is, amíg elérik a felnőttkort. A pubertás pedig a lányoknál általában hamarabb veszi kezdetét, mint a fiúknál. A felnőtté válás folyamatában a lányok csípője kiszélesedik, méghozzá annak érdekében, hogy testük készen álljon a gyerekszülésre.

Ezt is olvasd el