KeződoldalÉrdekességek10 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nincs rendben a szervezeteddel

10 dolog, ami arról árulkodik, hogy valami nincs rendben a szervezeteddel

-

Vannak olyan ártalmatlannak tűnő dolgok, amiket az orvosok szerint nem szabad figyelmen kívül hagyni ilyen például a folyamatos szomjúságérzet, sóbevitel és jégrágcsálás iránti vágy. Ezek ugyanis komoly problémákra hívhatják fel a figyelmet, például cukorbetegségre. Ha furcsa és szokatlan tüneteket érzékelsz magadnál, akkor mindenképp érdemes orvoshoz menni és egy vérvizsgálatot kérni, hogy kiderüljön tényleg van miért aggódni, vagy nincs. Mostani posztunkban ilyen dolgokat hoztunk el.

1, Csúszó, kúszó érzés a lábadban

Ha furcsa érzést érzel a lábadban például valami csúszik, kúszik, mászik rajta, akkor az lehet például a nyugtalan láb szindróma tünete. Ez egy hosszan tartó kellemetlen érzés, mely többnyire éjszaka jelentkezik, amikor ugyebár pihenni próbálnál.

2, Megvastagodott bőr

Soha ne hagyd figyelmen kívül a bőrproblémákat, sőt ne is becsüld le őket. Amennyiben észreveszed, hogy a bőröd megvastagodott és elkezdett viszketni az olyan problémákra engedhet következtetni, mint a hormonális rendellenesség, ekcéma vagy allergia. Ha a probléma nem akar elmúlni akkor egy vérvizsgálatból meg lehet tudni mi okozza a problémát.

3, Kézírás változás, szaglás vesztés, intenzív álmok

Bizonyára te is hallottál már a Parkinson-kórról, ám nem igazán ismerted annak tüneteit. Jobb, ha tisztában vagy vele, hogy eme betegség tünetei közé tartozik a remegés, lassú mozgás, rossz alvás, túl sok rémálom, és beszéd valamint írás megváltozás. Ha ezeket tapasztalod, azonnal menj orvoshoz.

4, Düh és agresszív viselkedés

Egyes kutatók szerint a harag nem az egyén személyiségétől függ, hanem attól mennyire hajlamos a depresszióra és a szorongásra. Egy depressziós ember nemcsak szomorú és energiahiányos, hanem bizony agresszív is. – Ez persze ritkán fordul elő, de ha effélét tapasztalsz, fordulj szakemberhez.

5, Túl sok alvás

A tudósok hiperszomniának nevezik azt az állapotot, amikor egy ember alvás-ébrenlét ciklusa felborul. Ez egy olyan autoimmun betegség, mely során az illető szinte bárhol képes elaludni. Ugyanilyen hatást kelt például mikor alvás előtt fogyasztasz szeszes italt.

6, A szem színének megváltozása

Az orvosok észrevették, hogy ha szem szaruhártyája körül fehér vagy szürke gyűrű látható, az annak a jele, hogy a szervezetben magas a koleszterinszint. Ez a különleges gyűrű ártalmatlan, csak vizuális hatása van. Segítségével az orvosok egyszerűbben meg tudják határozni mi a probléma.

7, Vágyakozol a sós ételek után

A túl sok sóbevitel nem tesz jót a szervezetnek, de ha erős vágyat érzel, hogy folyamatosan sós ételeket egyél, fontos, hogy fel tedd magadnak a kérdést, hogy miért? Orvosi források szerint ez vashiányt, anémiát, kiszáradást vagy premenstruációs szindrómát jelenthet.

8, Feledékenység, fáradtság, alacsony libidó

Az emberek gyakran keverik össze ezeket a tüneteket a depresszió jeleivel, mert krónikus fáradtságot és feledékenységet tapasztalhatnak. Az orvosok szerint viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni ezeket a tüneteket, mert pajzsmirigy problémát is jelezhet. Ha effélét tapasztalsz, menj orvoshoz.

9, Állandó szomjúság,

Nem normális jelenség, ha folyamatosan szomjas vagy. Ez persze összeköthető a túl sós vagy fűszeres ételekkel, de ha tudod, hogy most nem erről van szó, mert direkt figyeltél rá, hogy ne legyen fűszeres az étel, akkor nem szabad ezt figyelmen kívül hagyni. Az állandó jellegű szomjúság a cukorbetegség vagy a terhesség egyik tünete.

10, Jég rágás

A vashiány és a vérszegénység egyik szokatlan tünete lehet az, ha vágyat érzel a jég rágására, szopogatására. Kutatások kimutatták, hogy ilyen esetben érdemes vérvizsgálatot csináltatni.

Te észrevettél már magadon ilyen tüneteket?

Ezt is olvasd el