KeződoldalEmberek5 tény, amit minden egyes szülőnek be kell tartani, ha egészséges gyermeket...

5 tény, amit minden egyes szülőnek be kell tartani, ha egészséges gyermeket szeretne felnevelni!

-

A gyermek megszületésével minden szülő egy kicsit átesik a ló túloldalára. És ez nem csak az álmatlan éjszakákról szól. Az apák és anyukák egyik legnagyobb félelme, hogy valami baj van a gyerekkel. A gyermek minden sóhaját figyelemmel kísérik, és ha hallanak valami fura hangot egyből azt kérdezik: „Mi volt ez? Hívd a mentőket!”

Azonban minden jó gyermekorvos azt mondja, hogy ahogy a gyermekek nőnek megbetegszenek, ami egy teljesen normális folyamat. A szülők feladata az, hogy mindent megtegyenek annak érdekében, hogy egészséges és boldog gyermekeket hozzanak létre.

Beszélgettünk gyermekorvosokkal és összegyűjtöttük a gyermekek egészségi állapotára vonatkozó 5 legfontosabb tényt, amelyet minden szülőnek kivétel nélkül kellene tudnia.

Ne alkalmazz magán jellegű gyógyszereket.

Semmilyen körülmények között ne adj a gyermekednek orvosi rendelvény nélkül gyógyszert. Még akkor se, ha a szomszéd barátja hasonló tünetekkel segített a saját gyermekén, még akkor se, ha a nagymama „pontosan tudja, hogy mit vesz.”

Kevés ember tudja, hogy az egyszerű orrcseppek is többet ártanak, mint használnak. Ha a helyzet nem kritikus, és nem igényel mentőt vagy orvost, akkor az a legbiztonságosabb, ha hideg sóoldatot csepegtetsz az orrodba.

Meg kell erősíteni az immunitást.

Annak érdekében, hogy a gyermek egészségesen növekedjen és képes legyen ellenállni a környező kedvezőtlen tényezőknek, szükség van, az immunitás kialakítására. Ehhez szükség van:

Próbálj legalább 6 hónapig szoptatni;

Létrehozni egy kényelmes otthoni környezetet (a levegő hőmérséklete – ne legyen több, mint 22 fok.)

A páratartalom ne legyen kevesebb, mint 50%, szellőztess rendszeresen még akkor is, mikor a gyermek a szobában van.

Sétáljatok naponta a friss levegőn.

Ne hagyd figyelmen kívül a testmozgást;

Minőségi, teljes körű alvást kell biztosítani.

Légy türelmes.

Néhány egészségügyi probléma, ami gyerekkorban alakulhat ki általában önmaguktól eltűnhetnek, ahogy a gyermek egyre idősebb lesz. Ilyen például a kólika vagy egyes élelmiszerek iránti intolerancia.

Ne hagyd figyelmen kívül az oltásokat.

Az elmúlt években egyre népszerűbb anti-invazív mozgalom, ami sok szülő számára zavaró. Néhány évvel ezelőtt több ezer gyermek hunyt el poliomyelitisben, tetanuszban és a diftériában. A gümőkór továbbra is komoly problémát jelent sok országban, köztük Oroszországban.

Egyetlen szakképzett orvos sem tanácsolja betegének a vakcinázás elutasítását. És egyetlen szülő sem, hiszen nem fognak gyermekük számára felesleges veszélyeket előidézni azzal, hogy nem adatják be az oltásokat.

Emlékezz a tünetekre.

Az anyai gondoskodás ellenére is a gyerekek néha megbetegednek. Ez teljesen normális: így alakul ki az immunitásuk. De minden szülőnek ismernie kell a leggyakoribb betegség tüneteit, amelyek azonnali orvosi ellátást igényelnek.

Tüdőgyulladás: légzési nehézség, elszíneződés, anorexia, túlzott ingerlékenység vagy letargia, láz (az utolsó helyen jelentkezhet).

Rotavírus fertőzés: étvágytalanság, letargia, idegesség, láz, hányás és hasmenés, orrfolyás, köhögés, a fontanel elszaporodása (egy évnél fiatalabb gyermekeknél).

Bronchitis és bronchiolitis: láz, légzési nehézség, köhögés, gyengeség, étvágytalanság, fejfájás, fokozott izzadás, kékes vagy szürke bőrszín.

Ezt is olvasd el