KeződoldalÉrdekességek6 módszer, ami segít megszabadulni a kellemetlen szagoktól az otthonodban

6 módszer, ami segít megszabadulni a kellemetlen szagoktól az otthonodban

-

Sokan nem is gondolják, hogy mennyi nyilvánvaló ok miatt alakulhat ki kellemetlen szag az otthonukban. Az egyik legnyilvánvalóbb a penész megjelenése, ami nemcsak, hogy kellemetlen de egészségkárosító hatása is van, ha nincs orvosolva. Ezek a penészspórák láthatatlan helyeken képesek megjelenni, például szerkények mögött. Ezen kívül persze több hasonló szag is meg tudja zavarni az otthoni nyugalmat, ám annak érdekében, hogy ez megfelelően legyen orvosolva, elkésztettük ezt a cikket. Nagy valószínűséggel sokat fog segíteni ha ilyen problémáktól szenvedsz.

1, Furcsa szag

Ha észrevetted, hogy valami fura szag van a házadban, akkor az nagy valószínűséggel a falból jön. Az ott megtelepedő penész mérgező is lehet az egészségre, ezért körültekintően kell eljárni vele. Amint észrevetted, azonnal meg kell tőle szabadulni. A penészgomba kialakulását több dolog is okozhatja, például ereszcsatorna problémák, vízvezeték-szivárgás, rossz szellőzés a fürdőben, konyhában.

Mit kell tenni:

Penészes terület esetén szappanos vízzel meg kell tisztítani, de ennél is jobb, ha speciális penészgátló készítményeket használsz. Ha nagyobb a terület, akkor az ottani penész valószínűleg mérgező is, ilyen esetben szakemberhez kell fordulni. A megelőzés lehet a legjobb megoldás. Próbálj mindent szárazon tartani, biztosíts megfelelő szellőzést és használj páraelszívót.

2, Elektromos problémák

Ha büdös szagot érzel akkor elképzelhető, hogy elektromos probléma áll fenn. Szakértők szerint a vezetékek, műanyag alkatrészek égéskor megolvadnak és hal vagy vizelet szagot bocsátanak ki.

Még akkor is, ha megtaláltad a probléma forrását célszerű hívni egy villanyszerelőt, mert az ilyen jellegű problémák igencsak veszélyesek lehetnek. A probléma megoldása után az adott rész már nem fog kellemetlen szagot árasztani.

3, Gáz

A gázszivárgás egy nagyon veszélyes dolog, amit nem szabad félvállról venni. Ha rohadt tojás szagát érzed akkor az nagy eséllyel gázszivárgás.

Mit kell tenni:

Ilyen esetben azonnal ki kell kapcsolni a gázmérőt, hagyd el a házat és hívd fel a gázszerelőt, hogy sürgősen jöjjön és javítsa meg a problémát. Fontos, hogy a szomszédoknak is szólj. Ha minden megoldódott akkor fontos, hogy az összes ajtót és ablakot kinyisd.

4, Szőnyegek

Ha a lakásban van szőnyeg a falon, akkor az nagyon kellemetlen szagot tud árasztani. Amennyiben a szag ideiglenes, akkor nincs baj, de ha tartósan fennáll, akkor cselekedni kell.

Mit kell tenni:

Tisztítsd meg a szőnyeget szódabikarbónával majd alaposan porszívózd ki. Ez elnyeli a kellemetlen szagokat, de ha még jobb, ha egész éjszakán át rajta hagyod a szódabikarbónát mert így az intenzívebb szagok is eltűnnek. Kipróbálhatsz kémiai tisztítószereket is, ami kifejezetten szőnyegtisztításra való, de ennél is jobb, ha gőztisztítóval mész át rajta.

5, A mosogatógép

A mosogatógép hosszú ideig történő használata után rossz szagokat bocsát ki. Ezeket bizonyos időközönként meg kell tisztítani, szóval ha kellemetlen szagok terjengnek a konyhában, akkor tudod mi a dolgod.

Mit kell tenni:

Próbáld átmosni a gépet egy csésze ecettel vagy szórj szódabikarbónát a mosogatógép aljába. Ezek el tudják távolítani a rossz szagokat a konyhából. Ha alaposabban szeretnéd megtisztítani, akkor a meg kell találnod a mosogatógép szűrőjét, ugyanis itt gyűlik össze az összes ételmaradék. Az ajtók gumitömítéseit szintén meg kell tisztítani ecettel és meleg vízzel.

6, A falak

Ha a ház falai furcsa szagokat bocsátanak ki, akkor előfordulhat, hogy egy tisztító festésre van szükség. Amikor belépsz a házba, és mindig rossz szag csapja meg az orrod, akkor ez a beavatkozás elkerülhetetlen.

Mit kell tenni:

Először is lefújhatod ecet, meleg víz kombinációjával, amit alaposan át kell törölni, mert ez távolítja el a kellemetlen szagokat. A másik módszer az ammóniás tisztítás. Keverj össze egy evőkanál ammóniát egy csésze vízzel. Ez szintén segít megszabadulni a rossz szagoktól, sőt eltünteti a cigaretta füstöt is. Ezt a keveréket kend fel a falra, várj pár percet, majd öblítsd le meleg vízzel. Ezután egy friss festékréteg felkenése sokat segíthet, hogy még tartósabb legyen a beavatkozás.

Hasznosnak tartottad a cikket?

Ezt is olvasd el