KeződoldalÉrdekességek11 dolog, ami régen óriási népszerűségnek örvendett, de ma már teljesen kiment...

11 dolog, ami régen óriási népszerűségnek örvendett, de ma már teljesen kiment a divatból

-

Szint minden nő tisztában van vele, hogy a kozmetikumokkal, kiegészítőkkel, frizurákkal és ruhákkal képesek kitűnni a tömegből. Viszont ez mehet pozitív és negatív irányba is. Ez attól is függ, hogy az adott illető mennyire követi a divatot. Amennyiben egy bizonyos időszakban ragad, és azokat a kiegészítőket, ruhákat, valamint sminkeket használja, akkor rossz irányba tart a dolog. A mostani cikkünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutassuk nektek azokat a dolgokat, melyek évekkel ezelőtt óriási népszerűségnek örvendtek, de ma már teljesen kimentek a divatból.

1, Fekete tusvonal

A fekete tusvonalnak képesek optikailag nyújtani a szemek alakját. Viszont jobb, ha erre a célra inkább barna vagy szürke színű ceruzát, tust használsz. Annak érdekében, hogy a megjelenésed kifejező legyen, elég, ha egy leheletnyi szemhéjfestéket kensz a szemedre a szempilla tövébe.

2, Sárga arany ékszerek

Az arany árnyalatú ékszereket nagy körültekintéssel kell kiválasztani, ugyanis fontos, hogy passzoljon a bőröd tónusához. A köves, strasszos kiegészítők pedig túlzásnak minősülnek. Sokkal jobb, ha egy vékony, ezüst láncot választasz, mert az bármilyen színű ruhához tökéletesen passzol.

3, Nagy kalapok

A széles karimájú nyári kalapok csak bizonyos típusú nők számára lesznek előnyösek. Egy kiegészítő vizuálisan tompítja a bőrt, és néha jelentősen torzítja a test arányát, főleg ha alacsony vagy. Érdemes több kalapot kipróbálni, hogy megtaláld a hozzád legjobban passzolót.

4, Metál fényű lakk

A metálos, fémes fényű lakkok felhívják az emberek figyelmét, ami azért sem jó, mert ezek a típusú lakkok kihangsúlyozzák a bőr legapróbb hibáit is. A legjobb, ha matt, vagy nude színű körömlakkokat részesítesz előnyben.

5, Kócos haj

Tény, hogy a mai világban már mindenki próbál a természetességre összpontosítani, ám egy hanyag, kócos frizura előnytelen megjelenést kölcsönöz, arról nem is beszélve, hogy öregít is. Egy ilyen szénaboglya haj senkinek sem áll jól, ezért nem is érdemes vele kísérletezni. A legjobb, ha a haj formázását egy olyan hajformázóval végzed, mely természetes loknikat csinál.

6, Szemhéjfesték

A szemhéjra felvitt árnyékos vagy túl fényes szemhéjfestékek fáradt és komor megjelenést kölcsönöznek, sőt jó néhány évvel idősebbnek is tűnsz általuk. A szemöldök alatti vonalon valamint a szem belső sarkában világos árnyalatú színeket kell használni.

7, A szem és az ajkak hangsúlyozása

Ha minden részletet egyszerre akarsz kihangsúlyozni, azzal szó szerint káoszt teremtesz és egyáltalán nem fogsz frissnek és üdének tűnni. Fontos, hogy egyszerre csak egy részletet emelj ki.Ha kifested a szemed, hagy természetesen az ajkaidat, ha pedig vörös rúzst akarsz használni az ajkaidon, akkor kerüld a sötét, hangsúlyos szemfestékeket.

8, Magasra tupírozott frizura

Sok nő szereti a magasra kontyolt, tupírozott frizurákat, ugyanis kényelmesek, illetve kihangsúlyozzák a dekoltázst is. Az idő azonban halad tovább és ezek a hajviseletek a 90-es 2000-es években voltak divatosak, ma már viszont nem. Többet érsz egy alacsonyabbra kötött lófarokkal.

9, Retro stílusú ékszerek

A olcsó és fura formájú ékszerek tökéletesen kiegészítették annak idején a diákok megjelenését. Viszont ha már elég régóta elhagytad az iskolapadot, akkor ezeknek a kiegészítőknek is búcsút kell inteni. Sokkal jobb, ha egy nemesfémből készült kiegészítőt viselsz, ami a legtöbb ruhádhoz és a stílusodhoz is passzol.

10, Áttetsző ruházat

Az ilyen ruhákat többnyire a fiatalabb generáció hordja, aminek bizony megvan az oka. Az ilyen felsőkben a bőr állapota és a ráncok látszódnak, amik egyáltalán nem számítanak szép látványnak. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen típusú anyag, nagyon rosszul tartja a formáját és jelentősen torzítja a test arányait.

11, Szemüveg keret nélkül

Tény, hogy az átlátszó kerettel rendelkező szemüvegek minden ruhához passzolnak, de sajnos ki is hangsúlyozzák az arc minden egyes ráncát. A fiatalok természetesen frissen néznek ki benne, ám az idősebb generáció számára már nem annyira előnyös. Érdemes inkább valamilyen színes, fekete vagy esetleg lila keretet választani.

Ti követitek a divatot?

Ezt is olvasd el