KeződoldalÉrdekességek20 cég, aki szem előtt tartotta az emberek kényelmét és jólétét is

20 cég, aki szem előtt tartotta az emberek kényelmét és jólétét is

-

A mai világban a tömeges gyártás miatt a gyártók nem a minőségre, hanem a mennyiségre vannak ráállva illetve, hogy azt minél rövidebb idő alatt teljesítsék. Régen voltak olyan ruhadarabok például, melyeket éveken át lehetett nyúzni, manapság meg már egy pólót sem lehet úgy használni, hogy a harmadik mosás után ne veszítse el a formáját. Annak érdekében, hogy az ember megtudja, hogy az adott cipő, kabát…stb jó minőségű-e szeretik azokat kipróbálni. Tény, hogy nem minden bolt ad lehetőséget erre, de egyre jobban elkezdett terjedni. Természetesen a ruhákon kívül más problémák orvoslása is fontos, ilyen a gyermekek etetése, pelenkázása, kutyák magára hagyása a bolt előtt, míg a gazdi vásárol, vagy egyszerűen unaloműzés a tömegközlekedési eszközökön. Szerencsére egyre több országban vezetnek be zseniális megoldásokat a problémákra, s úgy döntöttünk, hogy ma jó párat be is mutatunk. Szerintünk a gyermekfogászati váró a legjobb mind közül.

1, Egy bolt, mely egy sziklafal darabot telepített a túra és hegymászó részlegre, hogy az emberek kipróbálhassák „valódi” terepen is a lábbeliket.

2, Ennek a téli időt utánzó szimulátornak a segítségével az emberek könnyedén kideríthették, hogy a kiszemelt ruhadarabok mennyire hatékonyak a hidegben.

3, Egy szálloda, mely arra kéri kedves vendégeit, hogy vigyék haza a nekik kirakott szappant, ugyanis távozásuk után csak kidobnák azokat.

4, Egy parkolóház, ahol kifelé menet minden sofőrnek bele kell fújnia a szondába, hogy tudják továbbhaladhatnak-e kocsival.

5, Empanadak, melyekre kívülre rá volt írva, hogy milyen töltelék található bennük. Aki ezt kitalálta az zseni volt.

6, A gyerekek nagyon félnek a fogorvostól, ám ez a klinika zseniális ötletet eszelt ki. Játékgépeket tettek a váróba így elterelték velük a kicsik figyelmét.

7, Philadelphia repterén kijelölt helyeket létesítettek a négylábúaknak, hogy nyugodtan elvégezhessék a dolgaikat.

8, Egy vendéglátó egység, ahol a laikusok is egyből tudják, hogy mely italba milyen összetevő található.

9, Egy étterem, mely élő bazsalikomokat tett ki, hogy a vendégek frissen tudjanak vágni maguknak, ha akarnak.

10, Ebben a szállodában, ha polka zenét akarsz hallgatni, egyszerűen csak meg kell nyomni a szobákban lévő gombot.

11, Egy mozi, ahol nemcsak a pattogatott kukoricát adják dobozban, hanem a chipseket is. Ezzel ugyanis nem lehet úgy zörögni, mint egy zacskóval.

12, Egy iskola, mely zseniális ötletet eszelt ki. Minden egyes lépcsőfokon megjelölték, hogy egyetlen diák, egyetlen lépcsőfok megtételével, hány kalóriát éget el.

13, Ő itt Marty a takarítórobot, aki a bevásárlóközpontban járkál a sorok között a padlót pásztázva, hátha lát egy kosz foltot.

14, Az ázsiai országokban a munkások nagyon figyelnek az építkezés mellett parkoló autókra. Ha poros, festékes munkát csinálnak, akkor egy védőfóliával egyszerűen letakarják a járművet.

15, Egy fülke, ahol az édesanyák gond és rosszindulatú tekintetek nélkül tudják megetetni kisbabájukat.

16, Németországban vannak olyan városok, ahol a tömegközlekedési eszközökre mini könyvtárat telepítettek, hogy az emberek ne unatkozzanak utazás közben.

17, Mint kiderült Dél-Koreában is vannak ilyen eszközök.

18, Egy szupermarket bevásárlókocsija, amin egy mini térkép jelöli, hogy bizonyos élelmiszereket, melyik sorban lehet megtalálni.

19, Egy italautomata, mely frissen facsart narancslevet ad. A legjobb, hogy az egész folyamatot az üvegen keresztül végig lehet nézni.

20, Svédországban a szupermarketek előtt fűthető, hűthető kutyaházak vannak, ahol a gazdi nyugodt szívvel egyedül hagyhatja kis kedvencét, míg ő vásárol.

Nektek melyik tetszett a legjobban?

Ezt is olvasd el