KeződoldalEmberekÍgy néznek ki a „Horrorra akadva” szereplői 20 évvel a film megjelenése...

Így néznek ki a „Horrorra akadva” szereplői 20 évvel a film megjelenése után, Íme a képek.

-

A nulladik évben rengeteg fiataloknak szóló vígjáték jelent meg a képernyőkön, egyszerű mondanivalóval és cselekményszállal, de a Keenen Ivory Wayans rendezte “Horrorra akadva” című mozifilmje kiemelkedett mind közül. A film sikere nagyrészt annak volt köszönhető, hogy nyíltan parodizálta a 2000-es évek olyan jelentős horror mozifilmjeit, mint a Sikoly , az Ideglelés, a Mátrix vagy a Rém álom az Elm utcában. A horrorra akadva filmek egy új szintre emelték a fekete humor műfaját, és bár az első vígjáték sikerén felbuzdulva a készítők további három filmet is megjelentettek, az igazság az , hogy, egyik sem összehasonlítható az elsővel.

Idén lesz a „Horrorra akadva” premierjének 20. évfordulója. Ebből az alkalomból, állítunk össze nektek egy kis albumot , hogy megtudjuk , hogyan változtak meg a kultikus mozi színészei az eltelt évek alatt.

  1. Anna Faris

Ma már szinte elképzelhetetlen , hogy valaki más is alakíthatta volna a naiv és rettenthetetlen Cindy Campbellt mint a nagyszerű Anna Faris. A színésznő tökéletesen hozta a karakterét a képernyőn, aki ha őszinték akarunk lenni , mindannyiunkat kiborított egy ponton. Faris ma 43 éves , 1 közös gyermeke született volt férjével a szintén színész Chris Pratt-tel. A színésznő ma is filmekben és tévéműsorokban játszik, és saját podcastját vezeti .

2. Regina Hall

Regina Hall színésznőn, aki a filmben Brendát, Cindy legjobb barátját alakította úgy tűnik nem fog az idő. A 49 évesen szó szerint virágzik és ragyog , akárcsak karrierje mint színésznő. Hall több jelentős sorozatban és filmben is feltűnt a képernyőn , amelyeket a nézők és a kritikusok is egyöntetűen imádtak , bár ezek a produkciók itthon még annyira nem ismertek.

3. Marlon Wayans

A 47 éves Marlon Wayans színész a filmben Brenda testvéreként tűnik fel , míg a való életben ő Keenen Ivory Wayans a Horrorra akadva mozi rendezőjének testvére. Ám ennek ellenére a szerepet nem a családi kapcsolatai , hanem kiemelkedő komikus tehetsége miatt kapta meg, melyet nem csak a képernyőn hanem a háttérben is kamatoztatott , hiszen részt vett a film forgatókönyvének megírásában is. Marlon Wayans több paródiában és vígjátékban is feltűnt az évek folyamán, olyanokban mint a Fekete ötven árnyalata című film, ahol ő játszotta a főszerepet, valamint producerként és forgatókönyvíróként is tevékenykedett, valamint a hazánkban népszerű Feketék-Fehéren mozi.

4. Sheri Oteri

Az 57 éves színésznő Gail Halestorm, e bosszantó mindenlében kanál riporter karakterét személyesítette meg a képernyőn , amelyet Courtney Coxról mintáztak mint Gail Weathers a „Sikoly” című filmben. A „Horrorra akadva 2” készítői Sheri Oterit bízták meg a gyilkos karakter megtestesítésével a képernyőn, és a színésznő nem okozott csalódást. Oteri még mindig filmekben játszik, és Amerikában rengeteg rajzfilm karakter szinkronhangjaként is hallható.

5. John Abrahams

John Abrahams színész számára Cindy barátjának szerepe kulcsfontosságúvá vált karrierje szempontjából. A Horrorra akadva sikere után olyan népszerű filmekben tűnt fel, mint a Viasztestek horror, vagy az Apádra ütök című vígjáték, ahol Robert De Niro és Ben Stiller mellett láthattuk.

6. Shannon Elizabeth

A nem túl gyors eszű szépség, Buffy szerepe Shannon Elizabethhez került, miután megjelent az „Amerikai pite” című ifjúsági vígjátékban. Ennek a 2 szerepnek köszönheti a színésznő, hogy a 2000-es évek igazi szexszimbólumává vált. A még ma is bájos Shannon kevesebb film szerepet vállal inkább póker játékosi karrierjét építgeti.

7. Kurt Fuller

A seriffet, aki a bűncselekmények felderítése helyett inkább mindenkinek piros úszónadrágban készült fotóját mutatgatta magáról aligha lehetne szakmája egyik kiemelkedő egyénének nevezni. De Kurt Fuller nem is a tökéletes zsaru eljátszásával bízták meg. A ma már 66 éves színész 1984 óta játszik filmekben, és jelenleg is aktívan dolgozik életművén.

8. Carmen Elektra

Megszoktuk, hogy a legtöbb mozi film az epikus befejezésre hajt, ezzel ellentétbe a Horrorra akadva mozik esetében legepikusabb mozzanatok a nyitó jelenetek. És mindemezért a köszönet Carmen Electrának jár, aki a gyilkos elől menekülő Drew Decker modell szerepében megadta az alaphangot az egész film számára. Persze a színésznőnek nem ez az egyetlen paródia mozija , amiben megjelent, olyan filmekben láthattuk szerepelni, mint a Csajozós film, a Spárta a köbön és a Bazi nagy film paródiák.

9. Sean Wayans

A Horrorra akadva filmjének munkálatain nem 2, hanem összesen 3 Wayans testvér is dolgozott. Keenen Ivoryval a rendező és Marlon mellett Sean is aktív tagja volt a stábnak. A színész Ray szerepében tűnt fel , aki egy olyan egy srácot ábrázol, aki büszkén vállalja szexuális orientációját. Napjainkban a 49 éves színész már nem sűrűn látható a színes képernyőkön inkább szinkron szerepeket vállal.

10. Lochlyn Munroe

Lochlyn Munroe korábbi atléta számára nem okozott gondot , a kidolgozott testű karakterét megelevenítése a képernyőn , ennek köszönhetően rengeteg szerepben feltűnt a 2000-es években . Az 54 éves színész ma is aktívan dolgozik , több sorozatban és a filmben is láthattuk az évek folyamán.

11. Dave Sheridan

Nos ha valakinek, akkor az amerikai színésznek, komikusnak, Dave Sheridannek mindenképpen nehéz dolga volt a film képernyőkre kerülése után. Alakított karaktere a kissé együgyű Duffy, akiről végül kiderül, hogy hidegvérű gyilkos, képe olyannyira megragadta a rajongók fantáziáját, hogy még a valóéletben is gyakran kérték a színészt, hogy ismételje meg ezt az epikus arckifejezés, amit a képernyőn láthattunk tőle. Sheridan ma 51 éves és még mindig a filmiparban dolgozik.

12. Jane Trka

Jane Trka testépítő , aki egy férfi bőrébe bújva volt látható mindössze csak pár perc képernyő-időt kapott, de sokak fejében erősen megragadt az öltözői jelenetet. A Horrorra akadva sikere után a színésznő még több projektben is szerepelt, de mára már szinte teljesen eltűnt a képernyőkről , utolsó jelentősebb megjelenése Lady Gaga Telephon című számának videoklipjében volt.

Ezt is olvasd el