KeződoldalVilágEgy elhagyott kínai halászfalu, amelyet teljesen visszavett a természet

Egy elhagyott kínai halászfalu, amelyet teljesen visszavett a természet

-

A természetnek szokása, hogy visszaszerzi azokat a helyeket, melyeket az emberek magára hagytak. Számtalan film és könyv foglalkozott már ezzel a témával. Gondoljunk csak a Will Smith féle „Legenda vagyok” című filmre, ahol az amerikai metropoliszt teljesen benőtték a fák és vadállatok rohangáltak a főutcán. Ez nem csak a tudományos fantasztikumban létezik. Vannak ilyen helyek a Földön, melyeket az ember valamilyen oknál fogva magára hagyott és a természet úgy döntött, hogy jó lesz ez még neki valamire.

Kínában, a Jangce folyó torkolatánál lévő szigeten található egy apró kis halászfalu. Az ott élő halászok mind a szárazföldre költöztek ezért a természet úgy döntött, hogy visszaveszi, ami az övé. A Shengsi-szigetek közül csak 18 lakható a 400-ból. A legnagyobb a Sijiao-sziget, amely 5 órás kompútra van Shanghajtól. A turisták fürdeni járnak ide és egyébként a halálszok által is rendkívül kedvelt terület, ugyanis a víz tele van halakkal. Szubtrópusi éghajlat uralkodik a terület felett. Az évi átlaghőmérséklet 15,8 Celsius fok. Telente halászok százerei jelennek meg a környéken.

A Houtuo-öbölben apró házak formái emlékeztetnek valamire, amit már régen elhagyott az emberiség. Egy zöld mesevilág lett az egykori halászfaluból.

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

#12

#13

#14

#15

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezt is olvasd el