KeződoldalÉrdekességek12 tudatalatti dolog, ami hatással van a sikerek elérésében!

12 tudatalatti dolog, ami hatással van a sikerek elérésében!

-

Mindig is az agy marad a tudósok legnagyobb rejtélye. Sokan hiszik, hogy csak 10%-át használjuk, de valójában ez nem igaz. Csak a legtöbb agyi munkát, öntudatlanul használjuk. Mindazonáltal a tudatunkat, még akkor is igénybe vesszük, ha nem vesszük észre.

Egy személy viselkedése mikor telefonon beszél a társadalmi státuszát mutathatja.

Egy pillanat elég ahhoz, hogy felismerd, gazdag vagy szegény emberrel beszélsz telefonon. Legalábbis a Kaliforniai Egyetemen szakemberei ezt állítják. A kísérlet szerint a gazdagabb ember gyakrabban veszik el telefonbeszélgetés során, vagy csak nem figyel arra, amit mondasz neki. Ez annak köszönhető, hogy egy gazdag ember kevésbé függ másoktól, így nem túlságosan érdekli, hogy más emberekkel beszélgessen.

A zene visszaállíthatja a memóriát.

Tudósok szerint, a zene frissíti a memóriát. Lehetséges, hogy még az Alzheimer-kórban szenvedő betegeken is segít. Tehát ha, nem emlékszel az első randid napjára, halgass egy kis zenét és eszedbe fog jutni.

Ez amiatt lehetséges, mert a zene befolyásolja az agy azon területeit, amihez más cselekvés és tevékenység nem fér hozzá.

Az elektronikus levelezés alatt, az embereknek nem kell annyi dologra figyelniük.

Ennek egyszerű oka van: Személyes beszélgetés során sok erőfeszítést igényel, hogy valakinek füllenteni tudj, figyelned kell az arckifejezésedre, a testtartásodra, illetve mindenre, hogy a partner elhiggye, amit mondasz.

E-mailen keresztül történő beszélgetésnél ilyenre nincs szükség. Egy tanulmány kimutatta, hogy az interneten történő beszélgetések majdnem mind hazugságon alapulnak.

A cipő képes elárulni milyen ember vagy.

Pszichológusok szerint, a cipő választás sok mindent elárulhat egy emberről. Például egy aprólékos ember, új, tiszta cipőt hord. A cipő azt is mutathatja, hogy kellemes beszélgetőpartner vagy. A nyugodt emberek valamilyen okból kifolyólag elnyűtt cipőket szeretnek viselni.

Akkor is fejlődsz, ha nem iszol semmiféle sportitalt.

A sportitalok hatalmas vagyonokat hoztak a piacra. Mivel a reklámokban az szerepel, hogy az edzés nélkülük elengedhetetlen. Azonban ez nem így van.

A sportolók valóban isszák, de nem azért, mert a titkos összetétel van bennük, hanem egyszerűen azért, mert az agy érzékeli a cukrot, mint jutalom, és ezáltal hatékonyabban tudnak edzeni.

Azok, akik nem gondolnak a jövőre, boldogabbak, mint, akik előre tervezik.

Valójában a jövőre vonatkozó gondolatok gyakran csak rontanak a helyzeteken. Ez furcsának tűnhet, ám egy kutatás szerint az emberek, akik nem beszélnek a jövőről, és nem tervezik meg előre minden lépésüket, általában boldogabbak.

A jó illat vonzóbbá tesz.

Egy nemrégiben készült tanulmányból kiderült, hogy a kellemes illatú emberek vonzóbbak. Az önkénteseket két csoportra osztották: az egyik csoport parfümöt használt, a másik pedig semmit. Adott volt egy harmadik csoport, akik eldöntötték, hogy ki a vonzóbb, és az eredmények azt igazolták, hogy akik be voltak parfümözve vonzóbbak voltak.

A böjtölés megváltoztathatja az alvási ciklust.

Sokan már nem esznek vacsorát, mert nem akarnak hízni, ezért mindent képesek megtenni, hogy szebb formát érjenek el. Ám ez nem teljesen jó, mert, aki kihagyja a vacsorát, nem tud majd jól aludni. Ha beállítasz magadnak egy étrendet, akkor meghatározhatod, mikor akarsz enni. Minden étkezés fontos, még a vacsora is, ha jól akarsz aludni.

Az alvás segít megjegyezni az adatokat.

Ha sok mindent kell tanulnod, akkor a legjobb, ha egy nappal a tanulás megkezdése előtt kezdesz el tanulni. Egyes tudósok kísérletet végeztek, ami azt bizonyította, hogy ha egy nappal a közelgő vizsga előtt tanulod meg az információkat, akkor hatékonyabban jegyzed meg.

A piros szín segít nyerni.

A brit kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a vörös színt viselő csapat sokkal nagyobb valószínűséggel nyer, mint az a csapat, aki más színű öltözéket visel. Ez a következtetés minden sportra vonatkozik.

Ha megérintesz egy dolgot, meg akarod venni.

A tapasztalt marketingesek tudják: ha megérintesz valamit, akkor azt meg akarod venni. Ezért a bemutatóteremben felajánlják, hogy a kiválasztott autót elviheted egy tesztvezetésre. Ezen kívül hajlandóak többet fizetni és ez annak a ténynek tudható be, hogy, amit megérintettünk, úgy érezzük mi vagyunk a tulajdonosai.

Minden fül a maga módján hall.

A tudósok azt mondják: bal és jobb fülünkkel másképp hallunk. Ez azért lehetséges, mert különböző módon alakultak ki az agyféltekék eltérő funkciói. Ennek eredményeként a jobb fül a beszédet ismeri fel jobban, a bal pedig jobban érzékeli a zenét.

Ezt is olvasd el