KeződoldalEmberek10 ország, aminek a törvényeit erősen ajánlott betartani, ha odautazol

10 ország, aminek a törvényeit erősen ajánlott betartani, ha odautazol

-

Nagyon sok hely van a világon, ahol nagyon furcsa törvények vannak, ahol akár egy sípszó miatt is megbüntethetnek, ahogy a nem megfelelő színű ruházat miatt letartóztathatnak. Összeállítottunk egy listát a világ különböző országaiból, ahol nem mindennapi törvényeket kell betartania, mind az állampolgároknak és mind az átutazó embereknek is.

1. Burundi

Tilos a reggeli kocogás, mivel az háborús cselekménynek számít. Pierre Nkurunziza elnök hivatalosan tiltotta meg ezt, hogy megállítsa a burundi etnikai csoportok közötti konfliktusokat.

2. Malajzia

Tilos sárga színű ruhát viselni, ugyanis az a sztrájk színe. Aki ilyen színű ruhát visel, könnyen börtönbe kerülhet.

3. Barbados

Az országban tilos terepmintás ruhát viselni, ugyanis azt csak a katonák tehetik meg.

4. Thaiföld

Thaiföldön tilos úgy beülni egy autóba, hogy csak egy bikini, vagy fürdőnadrág van rajtad. Pólóban, vagy valamilyen nyári ruhát kell viselni. Ez a szabály nem csak a sofőrre, hanem az összes utasra is vonatkozik.

5. Olaszország

Az olasz Capri szigetén tilos cipőben és szandálban sétálni. A strandcipőket betiltották, mert túl nagy zajt csaptak, ami nagyon zavarta a többi, pihenni vágyó lakost és vendéget.

6. Kolumbia

Kolumbiában tilos a magántaxik és az Uber használata. Továbbá, ha el akarod kerülni a gyanúsítgatást, ülj az anyósülésre. Ha ugyanis hátra ülsz, az feltűnő lesz a rendőröknek és valószínűleg meg fognak állítani. Sőt, egy 39 dolláros bírságot is kaphatsz.

7. Kanada

Petrolia városában tilos sípot használni. Így próbálják megvédeni a lakosságot a felesleges zajoktól. Egy síp megfújásáért akár 250 kanadai dollárt is kiszabhatnak.

8. Olaszország

A Velencétől nem messze fekvő Eraclea város polgármestere betiltotta a homokvárak építését és a labdázást. Így sokkal élvezhetőbb a napozás és a pihenés, valamint sokkal nyugtatóbb a hullámok hangja is.

9. Szaúd-Arábia

Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban a nőknek tilos felügyelet nélkül bárhova is menniük. Ez a nők iránti tisztelet miatt jött létre, hiszen ők azok, akik anyák lesznek és felnevelik a gyerekeket.

10. Egyesült Arab Emírségek

Az országban tilos a szelfizés, valamint a helyi emberek fotózása is. Továbbá a strandokon az ember még a saját rokonait sem fényképezheti le.

Ezt is olvasd el