KeződoldalÉrdekességek10 étel, amitől nem lesznek szép álmaid

10 étel, amitől nem lesznek szép álmaid

-

A tudósok szerint az álmatlanság leggyakoribb okai közé tartoznak az egészségtelen alvási szokások, bizonyos orvosi rendellenességek és pszichiátriai problémák. De bizonyos élelmiszerek is hatással lehetnek az alvás minőségére is. Megmutatjuk nektek melyek ezek az ételek, amiket nem célszerű lefekvés előtt fogyasztani.

Borsmenta

Nem kétség, hogy egészséges a borsmenta viszont ha lefekvés előtt fogyasztod, akkor éjjel gyomorégésre ébredhetsz.

Brokkoli

A legtöbb zöldség -különösen a brokkoli, káposzta, sárgarépa és a karfiol- nagy mennyiségű oldhatatlan rostot tartalmaz, amely lassan mozog az emésztőrendszeren keresztül. Tehát ha sok ilyen zöldséget eszel lefekvés előtt, akkor a tested még alvó állapotban is emészt. Emiatt nem alszol majd olyan mélyen.

Hagyma

Gázt és gyomorfekélyt okozhat. Savas refluxot eredményezhet, ami kellemetlen állapotot idéz elő, amikor a gyomorsavat a torkodban érzed. Vacsorára a sok hagyma kizárva…pont!

Diófélék és magvak

Tökéletes nasi az esti filmnézéshez, de ha egy mód van rá kerüljük el. Természetes energiákat biztosít, amelyekre éjszaka semmi szükséged. Inkább reggel fogyaszd. Egyébként is az egészséges táplálkozásba beletartoznak ezek.

Nehéz húsok

Szalonna, kolbász nagy mennyiségű tyramint tartalmaznak. Ez egy aminosav, ami segíti az agy stimulálását. Ezen felül zsírban gazdag és nehéz emészteni. Nem lesznek szép álmaink…

Fűszer

Növelik az anyagcserét, kedvezve ezzel a fogyásnak, de ugyanakkor gyomorégést okozhatnak. Senki sem szeret erre ébredni.

Fagylalt

Magas zsírtartalma miatt lassan emésztődik. Ha ilyesmire vágysz, egyél helyette inkább joghurtot, vagy tejet.

Sötét csokoládé

Felpergeti az anyagcserét. Minél sötétebb egy csoki, annál több koffeint tartalmaz. Este legfeljebb fehér csokit együnk.

Víz

Persze sok vizet kell elfogyasztani, hogy hidratáltak maradjunk. Ha túl sokat iszunk gyakran kijárunk majd a mosdóba éjszaka.

Zöld tea

A koffeinnel együtt a zöld tea olyan stimulánsokat tartalmaz, mint a teobromin és a teofilin. Ezek megnövelik a pulzusszámot és az idegesség, szorongás érzését okozhatják. Nem jó ötlet lefekvés előtt zöld teát inni…

Mit gondolsz? Valamelyiket te is fogyasztod lefekvés előtt? Hogy alszol tőle? Írd meg kommentben!

Ezt is olvasd el