KeződoldalVilág10 őszinte fotó, ami bemutatja, hogyan változott meg a világunk 50 év...

10 őszinte fotó, ami bemutatja, hogyan változott meg a világunk 50 év leforgás alatt!

-

Régebben az emberek nem voltak olyan stresszesek, mint manapság. Akkor tényleg az egyszerűbb életre és megélhetésre koncentráltak. Most már az emberek számos olyan dologra fókuszálnak, amire nem kellene, ezért nagyobb rajtuk a nyomás is. Nos, az idő és a nemzedék is folyamatosan változik, az egyszerű életvitel, kalandosra és rohanóra fordult. Világunk drasztikus változáson ment át az elmúlt 50 év alatt, amit legjobban úgy tudnánk szemléltetni, ha régi és mostani képeket egymás mellé tennénk, ahogy ezt cikkünkben is csináltuk, így mindenki megláthatná, milyen volt és milyen lett.

Élelmiszerbolt

Régen olyan emberek mentek bevásárolni, akik az ebédet főzik otthon, ma már mindenki elmegy vásárolni, nemtől, kortól, sőt öltözködéstől függetlenül. Az se kerülje el a figyelmeteket, hogy régen, teli bevásárlókocsival grasszáltak az emberek a boltban, ma már csak egy kisebb kosarat vesznek igénybe.

Gyermekkor.

A gyerekek régen kint játszottak az utcákon, lakótelepek játszóterein. Elég volt nekik egy romos kocsi, vagy kő és bot, hogy jól szórakozzanak. A mai gyerekek meg csak bent gubbasztanak a házba és videojátékokkal játszanak.

Karácsony.

Régen az volt a fontos Karácsony estéjén, hogy a család együtt legyen, együtt énekeljenek, játszanak. Ma meg már mindegyik a telefonját, iPadjét, számítógépét nyomja még ezen a meghitt napon is.

Párok a tengerparton.

Régen az emberek a hűsítő víz, a strandjátékok és a társaság miatt mentek le a tengerpartra, ma meg már semmi mást nem lehet látni, csak azt, hogy a férfiak a párjukat fényképezik a vízben, vagy a parton.

Művészet.

Régen a festőművészek kimentek egy-két vászonnal festékkel, ecsettel a parkba, vagy olyan helyre, amit le akartak festeni, ma már ezeket egy egyszerű tableten vagy számítógépen is meg lehet csinálni.

Divat.

A divat folyamatosan változik, ám nem feltétlenül jó irányba. Ma már olyan kacifántos ruhadarabokat dobnak piacra, amit csak a legmerészebb emberek vennének fel. Bezzeg a régi jól bevált szolid női divat sehol sincs.

Férfi divat.

A régi időkben szinte minden férfi öltönyt viselt, hosszú szövetkabáttal és kalappal. Ma már a giccses, színes és szúk ruhákat részesítik előnyben az erősebbik nem képviselői, amit nem igazán lehet férfias viseletnek nevezni.

Tánc.

Régen az emberek, ha felkértek valakit táncolni illedelmesen tették, és tudták, hol a határ. Bezzeg a mai világban, már csak odalépnek az emberek a másikhoz, semmibe véve a tiszteletet és a határokat.

Lányok az utcán.

A régi időkben még arra használták az utcákat, hogy eljussanak A-ból B-pontba. Ma már a legtöbb lány szelfizési helyszínnek használja azokat, és idétlenebbnél-idétlenebb fejeket vágnak a kamerának.

Buli est.

50 évvel ezelőtt a lányok nem olyan ruhákban mentek bulizni, amiből kilátszik mindenük. Tudták, hogy mit szabad és mit nem. A mai lányok már nem értik ezeket a dolgokat, sőt a buli 9%-a szelfizéssel és italozással teli, nem pedig szórakozással és tánccal.

Ezt is olvasd el