KeződoldalEmberek11 nagyon hatásos bőrápolási maszk, amit otthon is elkészíthetsz!

11 nagyon hatásos bőrápolási maszk, amit otthon is elkészíthetsz!

-

Van megoldás arra, hogy saját magadnak, házilag készíts arcmaszkot, amit nyugodt szívvel használhatsz, ugyanis te magad kevered ki, ezért hatékony és biztonságos. A rendszeres ápolás és a természetes bőrápolási termékek segítenek, hogy arcod egészségesebb legyen.

Összegyűjtöttünk néhány nagyon hatásos arcmaszkot, mellyel a bőröd újra ragyogni fog.

A gyulladás csökkentése.

Hozzávalók:

1 banán
1 evőkanál joghurt
1 tk. szóda

Pürésítsd össze a banánt, majd add hozzá a szódát és joghurtot. Kend fel az arcodra és hagyd 10-15 percig, mielőtt lemosod. Ez a maszk azért hasznos, mert a banán redukálja a gyulladást és a pattanások kialakulását.

Megszabadulni a pórusoktól.

Hozzávalók:

2 evőkanál joghurt
1 tk. kozmetikai agyag
1/2 tk. méz (ha nem vagy rá allergiás)

Keverd össze a kozmetikai agyagot joghurttal és mézzel. Kend a masszát az arcodra, és hagyd rajta 15-20 percig. Hideg vízzel mosd le. Ez a maszk nagyszerű, mert a joghurt segít megszabadulni a nagy pórusoktól.

Száraz bőrre.

Hozzávalók:

1/2 érett avokádó
1 evőkanál tej
1 evőkanál méz

Keverd össze az avokádót tejjel és mézzel.

Kend az arcodra, hagyd 10-15 percig rajta, majd mosd le meleg vízzel. Az avokádó „egészséges” zsírokat tartalmaz. Hidratálja a száraz bőrt, és nagy hatással van az UV fény hatásainak csökkentésére. Gyulladásgátló hatása is van, amely segít a pattanások kialakulásának csökkentésében.

A sötét karikák és duzzadt szemek ellen.

Hozzávalók:

1 teáskanál kávé
1 csipetnyi fekete bors
1/4 tk. kókuszolaj

Keverd össze az összes összetevőt és kend a szemed alatti területre. Hagyd rajta 5-10 percig, és mosd le meleg vízzel, miközben masszírozod az arcod. Ez a maszk nagyszerű, mert koffeint tartalmaz, amely csökkenti a duzzanatot és a sötét karikákat.

A bőr frissítésére.

Hozzávalók:

Egy érett paradicsom

Vágd fel a paradicsomot, és tedd a darabokat az arcodra. 10 perc után mosd meg az arcod meleg vízzel. A likopinnak köszönhetően, ez a maszk frissít, könnyít és felfrissíti a bőrt.

Az egészségesebb megjelenéshez.

Hozzávalók:

Egy nagy uborka

Hámozd meg az uborkát és vágd fel darabokra. Távolítsd el a kemény darabokat. Hagyd az arcodon 15 percig, majd mossa le vízzel. Ez a maszk nagyon jó a bőr számára, mert az uborkák sok vitamint tartalmaznak, beleértve a K, B5, A és C vitaminokat.

Bőr regenerálás.

Hozzávalók:

Sárgarépa
Víz

Hámozd meg a sárgarépát, és keverd össze egy serpenyőben, sok vízzel. Tedd a maszkot az arcodra 15-20 percig. A sárgarépát tartalmazó béta-karotin segít a kis sebeket begyógyítani az arcon.

Hidratálásra és hámlasztás.

Hozzávalók:

1/2 csésze zabpehely
1/3 pohár vizet
5 csepp E-vitamin

Forrald fel a zabpelyhet vízben, és hagyd kihűlni. Add hozzá az E-vitamint. Ezután a maszkot 15-20 percig az arcra kell felhordani, és vízzel lemosni. A zabpehely puha szerkezetének köszönhetően ez a maszk kiválóan alkalmas érzékeny bőrre. Ez eltávolítja az elhalt hámsejteket és hidratálja a bőrt.

A zsíros bőr ellen.

Hozzávalók:

1/2 burgonya
1 tk. citromlé

1. mód : Vágd fel a burgonyát, dörzsöld az arcodba, és hagyd rajta 10 percig. Ezután mosd le.

2. mód : A friss burgonyát süsd meg, adj hozzá 1 teáskanál citromlevet, keverd össze és tedd a bőrödre. Hideg vízzel mosd le. Ez a maszk megoldást nyújthat a zsíros arcbőrödre.

A kipihent arcért.

Hozzávalók:

Aloe
4 evőkanál rózsaszínű kozmetikai agyag

Keverd össze az agyagot az aloeval. Kend a maszkot az arcodra, hagyd fent 15-20 percig, de ne hagyd, hogy megszáradjon. Csepegtess rá néhány csepp termálvizet, amikor észreveszed, hogy a maszk megszáradt. Mosd le meleg vízzel. Ezt a maszkot még az érzékeny bőrű emberek is használhatják.

A mitesszerek eltávolítására.

Hozzávalók:

1 evőkanál citrom
1 evőkanál méz

Keverd össze a citromot mézzel. Mosd meg az arcod meleg vízzel. Tedd fel a keveréket az arcodra, majd 20 perc múlva meleg vízzel mosd le. A méznek jó hidratáló hatása van, és a citrom tisztítja a bőrt.

Ezt is olvasd el