KeződoldalSportA Haas bejelentette, kik lesznek jövő évi versenyzői - Két újonc mutatkozik...

A Haas bejelentette, kik lesznek jövő évi versenyzői – Két újonc mutatkozik be a Forma-1-ben

-

Miután Lewis Hamilton vasárnap megszerezte hetedik világbajnoki címét, a Mercedes pedig már korábban konstruktőri bajnok lett, nem sok kérdés maradt megválaszolatlan az idei szezont tekintve.

Sokáig nem lehetett tudni, hogy a Haas két jelenlegi pilótája helyett kikkel indul majd a csapat jövőre. Több versenyző neve is felmerült az ügyben, mint az egyelőre ülés nélkül maradt Sergio Perez, Nico Hülkenberg vagy Alex Albon. Mától azonban nem kell tippelgetni, mivel kiderült, két újoncot vet majd be jövőre a Haas.

Az egyikük a hétszeres világbajnok legenda, Michael Schumacher fia, Mick, a másikuk pedig Nikita Mazepin. Előbbi az F2-es tabella élén áll, Mazepin neve pedig már többször is szóba került a száguldó cirkuszban.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke kritizálta az Alfa Romeo korai bejelentését, hiszen ezáltal majdnem teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy a kis Schumi jövőre a Haas színeiben debütál majd a Forma-1-ben. A csapatnak inkább Schumacher csapattársának megtalálása okozott nagyobb problémát, hiszen sokan voltak a jelöltek között. Most viszont az ő személyéről is lehull a lepel, Nikita Mazepin ülhet be a másik autóba.

A 21 éves versenyző bemutatkozásához elég volt az eddigi negyven helyett harminc szuperlicenc pontot szerezni az elmúlt három évből. Persze egy kissé úgy tűnik, hogy az FIA éppen Nikita kedvéért hozta meg ezt a döntést, de állítólag erről szó sincs.

Az orosz korábban vezette a Mercedes F1-es autóját egy teszt során, később pedig a Racing Point volánja mögé is beülhetett. Mick Schumacher ugyanígy volt az Alfa Romeonál és bemutatkozhatott volna az Eifel Nagydíj szabadedzésén, de az időjárás nem volt kegyes hozzá, mivel az első és második szabadedzés is elmaradt.

Ezt is olvasd el